Home » In de war door krantenartikel over de Malvert

In de war door krantenartikel over de Malvert

Een artikel in de Gelderlander (klik hier voor het artikel )over de Malvert, heeft me aan de ene kant blij gemaakt, maar aan de andere kant ook verbaasd en een beetje verdrietig.

Blij dat de heren die het interview gegeven hebben net als ik de Malvert ervaren als een hele fijne wijk.
Ik ben het helemaal met ze eens. Ik woon nu twee en een half jaar in Malvert en ben iedere dag blij dat we die stap hebben genomen. Heerlijke buren en buurtgenoten. winkelcentrums vlakbij. Nee ik heb niets te klagen.Rustige wijk en straat.

Met verbazing lees ik wel dat de twee heren aangeven dat Malvert bekend zou staan om de “Malvertmoorden” zoals zij het noemen.
Ik ga ze niet tegenspreken want als zij dat zo ervaren zal het zo zijn. Maar de verbazing zit hem er wel in dat ik er zelf nog nooit ben door aangesproken. Ik hoor of zie er alleen soms wat van in de krant i.v.m. de rechtszaak.
Niemand heeft er ooit met één woord iets over gezegd tegen mij. Niet toen ik van Zwanenveld hier naartoe ging verhuizen, en in die jaren dat ik hier woon hebben ook buurtgenoten er ooit met mij over gehad.

Tevens zit mijn verbazing in de opmerking dat men in het winkelcentrum een ontmoetingsplek wil maken in het oude café.
Net buiten het winkelcentrum ligt ons wijkcentrum “De Turf”.
Wat is daar mis mee vraag ik me af. Moet er nu geld en energie aan iets nieuws uitgegeven gaan worden, terwijl er zo’n mooi gebouw dan niet ten volle benut wordt?

Ik probeer via de website steeds meer van en over de Malvert te weten te komen, en als ik dan zo’n artikel lees dan raakt het me eigenlijk.
Naar mijn bescheiden mening doet de kop van het artikel “Malvert heeft puur pech: etiket door een dubbele moord ” al de wijk naar beneden halen.  Ik krijg een beetje het gevoel van een gemiste kans.
Het artikel eindigt ook weer met het drama in het café.
Dus iedereen die het leest blijft met een negatief gevoel achter. Waarom staat er bv niets over de Turf in het artikel, het speelveldje bij de school en de nieuwe flats in de wijk, de vernieuwing van de Orangerie ????

we hebben zoveel positiefs, dus laat de nadruk niet liggen op de negatieve dingen.

 

Share This Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.